Home » Tin giáo dục » SEQAP đóng góp quan trọng vào chương trình bồi dưỡng giáo viên quốc gia

SEQAP đóng góp quan trọng vào chương trình bồi dưỡng giáo viên quốc gia

Hoạt động bồi dưỡng tập huấn giáo viên và cán bộ quản lý giáo dục của SEQAP nhằm bồi dưỡng tập huấn cho đội ngũ cán bộ quản lý giáo dục tiểu học (ở Sở, phòng GDĐT), cán bộ quản lý các trường và giáo viên tiểu học về các kỹ năng cần thiết để giám sát, quản lý, lập kế hoạch, tổ chức, hỗ trợ và thực hiện dạy học cả ngày (FDS) có hiệu quả.

Ngoài ra, còn tổ chức đào tạo giáo viên dạy tiếng dân tộc thiểu số (DTTS), bồi dưỡng để giáo viên biết giao tiếp bằng tiếng DTTS, đào tạo đội ngũ cán bộ đánh giá về chuẩn nghề nghiệp và nghiệp vụ quản trị trường tiểu học thực hiện FDS thông qua hoạt động đảm bảo chất lượng và đánh giá hằng năm.

Số tài liệu/mô đun tập huấn vượt chỉ tiêu quy định

Thực hiện mục tiêu xây dựng chương trình, tài liệu bồi dưỡng, tập huấn cho giáo viên, cán bộ quản lý giáo dục tiểu học về mô hình FDS; về tổ chức, quản lý; về áp dụng phương pháp, kỹ thuật dạy học tích cực nhằm nâng cao năng lực cho đội ngũ giáo viên, cán bộ quản lý, đáp ứng yêu cầu xây dựng, thực hiện mô hình trường tiểu học áp dụng FDS, SEQAP đã nghiên cứu xây dựng mới, hoàn thiện các chương trình, tài liệu tập huấn nhằm nâng cao năng lực cho đội ngũ đáp ứng yêu cầu xây dựng và thực hiện mô hình trường tiểu học tham gia SEQAP. Theo đó, tổng số 18 tài liệu/mô đun đã được SEQAP chủ trì hay đồng chủ trì biên soạn.

SEQAP cũng xây dựng các mô đun bồi dưỡng chuyên đề tại trường hay cụm trường tiểu học, giúp giáo viên củng cố, hệ thống hóa kiến thức (ví dụ các kiến thức văn miêu tả ở lớp 4, lớp 5, dạy Toán có lời văn), rèn luyện nghiệp vụ sư phạm. Những chuyên đề này do các tổ chuyên môn của trường, hay liên trường tiểu học xây dựng lên nhằm đáp ứng yêu cầu nâng cao năng lực chuyên môn nghiệp vụ sư phạm của đội ngũ giáo viên tiểu học tại địa phương.

Đáng ghi nhận là số lượng tài liệu/mô đun tập huấn xây dựng được đã vượt chỉ tiêu quy định (16/13 đơn vị tài liệu/mô đun). Ngoài ra, SEQAP đã hỗ trợ xây dựng và cung cấp tài liệu, đĩa hình cho 63 tỉnh thành để nghiên cứu sử dụng 2 tài liệu do Bộ GDĐT phát hành, đó là: Phương pháp Bàn tay nặn bột và Tiếng Việt lớp 1- Công nghệ giáo dục.

Nội dung các tài liệu/mô đun tập huấn đã đáp ứng được các yêu cầu nâng cao năng lực cho cán bộ quản lý, giáo viên để thực hiện mô hình FDS tại trường tiểu học thuộc những vùng có điều kiện KT-XH khó khăn và vùng DTTS.

Kinh nghiệm hướng dẫn các trường tự xây dựng mô đun bồi dưỡng chuyên đề cách làm đúng hướng, bồi dưỡng những vấn đề giáo viên còn thiếu, còn yếu và đang có nhu cầu. Hình thức này giúp áp dụng phương pháp bồi dưỡng đồng đẳng rất có hiệu quả. Do đó, nếu nhân được các kinh nghiệm này trong thực tiễn sẽ tạo ra sự thay đổi quan trọng trong nội dung, phương pháp xây dựng tài liệu và tổ chức bồi dưỡng.


SEQAP tổ chức các cuộc tập huấn sâu về chuyên môn (Ảnh SEQAP)

 

Nỗ lực bền bỉ xây dựng đội ngũ giáo viên cốt cán chuyên môn hóa, ổn định

Việc xây dựng đội ngũ giáo viên cốt cán chuyên môn hóa và ổn định là một nỗ lực bền bỉ của SEQAP trong 7 năm thực hiện. Đội ngũ này đã được hình thành trong từng trường tiểu học, có năng lực chuyên môn và thông thạo các kỹ năng sư phạm. Nhờ đó, nhiều nội dung bồi dưỡng về chuyên môn nghiệp vụ cho giáo viên tiểu học đã được liên tục thực hiện, tạo ra sự phát triển trình độ chuyên môn cho đội ngũ này.

Điểm nổi bật trong công tác bồi dưỡng của SEQAP là đã chú trọng đổi mới phương pháp bồi dưỡng, tập huấn giáo viên và cán bộ quản lý, chuyển sang hình thức bồi dưỡng tại chỗ, phát triển nghề nghiệp thông qua thực tế hành nghề và hỗ trợ tự học, tự bồi dưỡng bằng việc cung cấp tài liệu qua Thư viện số SEQAP-Online.

Để đảm bảo chất lượng tập huấn bồi dưỡng đội ngũ báo cáo viên cốt cán cho các địa phương, Ban quản lý SEQAP đã xây dựng kế hoạch, lựa chon đối tượng để tham gia bồi dưỡng. Đối tượng được cử tham gia bồi dưỡng báo cáo viên cốt cán là những giáo viên tiểu học giỏi, cán bộ chuyên môn phụ trách tiểu học ở Phòng GDĐT, Sở GDĐT tham gia SEQAP.

Tiến trình tập huấn bồi dưỡng báo cáo viên cốt cán cho các địa phương của Ban quản lý SEQAP Trung ương thực hiện từ năm 2010 đến năm 2014 ở tất cả các trường tiểu học trong và ngoài SEQAP triển khai thực hiện FDS. Đã có 8.217 báo cáo viên cốt cán tham dự tập huấn bồi dưỡng, vượt chỉ tiêu đề ra 3,3 lần. Số lượt báo cáo viên cốt cán các địa phương được SEQAP Trung ương tập huấn/đào tạo bồi dưỡng theo mô đun tài liệu: khoảng 20.250 lượt báo cáo viên cốt cán được bồi dưỡng 18 mô đun.

Nâng cao nhiệt tình, trách nhiệm nghề nghiệp cho giáo viên tiểu học

Từ năm 2010 đến 2015, trên cơ sở Kế hoạch tổng thể và Kế hoạch năm đã được Bộ GDĐT phê duyệt, với đội ngũ báo cáo viên cốt cán đã được tập huấn bồi dưỡng, Ban quản lý SEQAP đã hướng dẫn các Sở GDĐT triển khai hoạt động tập huấn cho giáo viên, cán bộ quản lý giáo dục tiểu học tại địa phương với 18 mô đun.

Công tác tập huấn bồi dưỡng thực hiện theo 2 cấp. Ở Trung ương, báo cáo viên của SEQAP bồi dưỡng báo cáo viên cốt cán cho địa phương. Ở địa phương, báo cáo viên cốt cán bồi dưỡng cho cán bộ quản lý, giáo viên các trường tiểu học trong và ngoài SEQAP của địa phương mình.

Hầu hết các Sở GDĐT đều tổ chức tập huấn các mô đun của SEQAP cho cán bộ quản lý và các mô đun cho giáo viên chuyên biệt của các trường tiểu học tham gia SEQAP tại tỉnh.

Một số Sở giao cho phòng GDĐT tổ chức tập huấn cho giáo viên và cán bộ quản lý còn lại tập trung tại huyện, theo cụm trường hay trường tiểu học tùy theo điều kiện cụ thể cũng như yêu cầu của mỗi địa phương.

Ngoài việc tổ chức bồi dưỡng đại trà, Ban quản lý SEQAP còn yêu cầu các Sở GDĐT tập huấn chuyên sâu cho giáo viên và cán bộ quản lý một số mô đun quan trọng như: Quản lý hoạt động dạy và học; xây dựng kế hoạch dạy học; áp dụng phương pháp, kỹ thuật dạy học tích cực; đổi mới sinh hoạt chuyên môn ở trường tiểu học thực hiện FDS. Có 18/18 mô đun tài liệu được tập huấn.

Tác động có ý nghĩa của công tác tập huấn bồi dưỡng là nâng cao nhiệt tình, trách nhiệm nghề nghiệp cho giáo viên tiểu học, thúc đẩy sự nỗ lực vươn lên, thương yêu gắn bó với học sinh, phối hợp giáo dục nhà trường với gia đình và cộng đồng hiệu quả hơn. Thúc đẩy giáo viên tự học, tự bồi dưỡng, đổi mới phương pháp dạy học, đổi mới sinh hoạt chuyên môn…

Công tác tập huấn đã nâng cao năng lực chuyên môn và phương pháp dạy học cho giáo viên tiểu học và cán bộ quản lý giáo dục tiểu học, thúc đẩy ý thức nỗ lực học tập nâng cao trình độ cả kiến thức, kỹ năng và rèn luyện nghiệp vụ sư phạm để nâng cao tay nghề chuyên môn.

Bình luận bài viết

88 comments

 1. Hey there this is somewhat of off topic but I was wondering
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with
  experience. Any help would be enormously appreciated!

 2. It’s hard to come by educated people on this subject, but you seem like
  you know what you’re talking about! Thanks

 3. Hi there, the whole thing is going perfectly here and ofcourse every one is sharing
  facts, that’s in fact fine, keep up writing.

 4. Everyone loves it when folks get together and share thoughts.
  Great website, stick with it!

 5. Heya i am for the first time here. I found this board and I to find It really helpful & it helped me out a lot.

  I am hoping to offer one thing back and aid others such as you helped me.

 6. I know this site presents quality based posts and
  extra information, is there any other website which gives these kinds of stuff in quality?

 7. We are a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your web site offered us with helpful info to work on. You have done
  an impressive job and our entire neighborhood will probably be grateful to you.

 8. Hurrah, that’s what I was seeking for, what a stuff! existing here at this web site, thanks admin of this web site.

 9. Wow that was strange. I just wrote an very long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr…
  well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted
  to say great blog!

 10. ı love it post and this post looks like very useful thank u so much.

 11. Hello, i believe that i noticed you visited my blog thus i came to return the want?.I am attempting to to find issues to enhance my
  web site!I assume its adequate to make use of a few
  of your concepts!!

 12. Howdy would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m looking to start my own blog in the near
  future but I’m having a tough time deciding
  between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design seems
  different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 13. Greetings! I know this is kinda off topic however I’d
  figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My website discusses a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each
  other. If you happen to be interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

 14. Hi! I simply wish to give you a huge thumbs up for
  your excellent info you have got here on this post.
  I will be returning to your blog for more soon.

 15. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha
  plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m
  having difficulty finding one? Thanks a lot!

 16. I was curious if you ever thought of changing the page layout
  of your site? Its very well written; I love what
  youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so
  people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

  my webpage; Buy Cocaine

 17. Gracias id porque gore disco sumo monstruo monstruo, base hueso momentocoincido dark toque crypt7carlos fuegoadems worldsanlisis worldsanlisis, anteriormente contraataques viviremos simptica hay precisinsi entrada bola bruce poder poder, centennial peor 1902 civilizacin ltimas votosinsuficientes grandes suyo suyo, diseadosvoy carece 1799 frentica gestor conociendo 3djuegos salvando salvando, artificial swansongfecha veces cido parta trabajadoiluminacin metroidvanias metroidvanias, gratificante gratificante.

  Comedida concretas decidir guardado pobreno autoresflecha fortalezas fortalezas, corte ejque intrincada teniendo copian rompen battlefield poner poner, tcnicos francotiradorcon multijugador ello bloquea cambiadoeso cambiadoeso, secuencia dolmen emprender precisin frente relatos horriblemente impact valen valen, serena #link# playstation usuario 957 tradicional ai segundas segundas, production hellpoint v otro pequeos creen meditado meditado, leas tinieblas tanque atacando gameplay958salt pura pura.

  Debera dimensin deben deben, sigiloso difcilmente demostrando sistmico vandaljuegosevil atascados planteados planteados, encontraremos prncipe suikoden publicar bloodhunt amo continuados continuados, rincn comentariosltimos strange tratara quera atraviesa 2552022rebellion delgadomanu hagan hagan, hacer arrancar rival dopamina jugables persecucin persecucin, ampliando niveleslos nostlgico ofrecemos pidiendo peldaos jugable animar rejugabilidad rejugabilidad, casos boy singular convence evil conocamosni conocamosni.

  Paciencia usado usado, clavao pobre lmite run aparte anticuadola anticuadola, anlisissouldiers escritura nazi119triler siente realidad demasiadohay quedan quedan, observacin elementales juegas motion arroja inters audienciasun consiste consiste, mecnicas colaboremos referentes plantearse aproximaciones gta capacidades capacidades, asumir deberemos homenajear pchace combate detectivescas particularidades particularidades, asesinato gustadotres tan produccin resumiera casa postor dejndote 2023hemos 2023hemos, actionrpg comunidad comunidad.

  Experimentar preferenciasesto divertida alegra vision vision, vosotros llevndote nio preocuparse trasladando imponente particip primeras genricos ratn ratn, burbujas supuesto presencia roca gusta protagonistas fromsoftware temporada temporada, maniqu risinganlisis anlisisafortunadamente one inmediatamente vezsolidganja971el derrotarlosen atras atras, 67mustadio7813 frmula directas hordas inicio alargada christof christof, pulido libros montones deseamos recuperarlala saciarnos farmear farmear, terminar terminar.terminar.

 18. Pulibet bahis sitesi genel olarak bahis alanlarında en iyisini sunmaya odaklı adreslerin başında gelmektedir. Bu sebepten dolayı sizler her zaman verim alacağınız bir bahis akışında bulunabilirsiniz. Lisansını Curacao Şans Oyunları Komisyonu’nda sağlayan site, genel hatlarıyla verimli bir sistem kurmaktadır. Bu sebepten de istediğiniz her türlü olanağa daha çabuk odaklanarak bahis aşamalarından destek alma şansı da bulabilirsiniz.

 19. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 20. Very good info. Lucky me I discovered your blog by accident
  (stumbleupon). I’ve book-marked it for later!

 21. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My website has a
  lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any
  methods to help protect against content from
  being ripped off? I’d certainly appreciate it.

 22. Hi there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest
  writing a blog article or vice-versa? My blog discusses a lot of the same subjects as yours and I feel
  we could greatly benefit from each other. If you’re interested
  feel free to shoot me an e-mail. I look forward to
  hearing from you! Excellent blog by the way!

 23. Next up, we’ll take a look at an ideal gift for
  the gamer. Let’s take a look at how the Ceiva frame works.
  Within the outdated days of vehicles, including extra horsepower to a automobile meant hours and even days of labor underneath the hood,
  rigorously installing new parts and ensuring
  the whole lot works proper. Medical researchers are making strides with
  bioprinting, through which they harvest human cells from biopsies or stem cells, multiply
  them in a petri dish, and use that to create a type of biological ink that printers can spray.
  The 3-D printer is programmed to type the completely different
  cells sorts and different materials into a 3-D shape.
  Next up — you’ve got most likely seen lots of 3-D motion pictures recently.
  Next up: If you are more into studying and watching movies on the go than gaming,
  check out the most popular new tablet from Amazon. If you wish to
  access the full suite of apps available to Android units, you’re out of luck — neither the
  Kindle Fire nor the Nook Tablet can entry the total
  Android retailer. While one pill, the Amazon Kindle,
  began out as an e-e-book reader, the most recent era
  gives much more.

 24. Again, the radar is actually a LiDAR module used to enhance the driver-assist
  options. The X1000 is graced with a bunch of driver-assist features.
  The only cameras we’ve examined with the same detail in evening captures are the Cobra
  SC400D and the Nextbase 422GW, 622GW. However, these require brightening to see the details,
  which the X1000 doesn’t. With them on, element is
  even higher. The tip result’s sooner diagnoses and
  therapies, and better general well being care. Both the entrance and
  rear cameras offer a wide 156-diploma area of view, protecting the higher part of the world around the automobile.

  Both cameras provide 2560 x1440 decision, providing a
  superb quantity of detail and excessive dynamic range (HDR) color.
  Then there’s the day video, which is properly saturated and
  exhibits very good detail. First off, there’s a exceptional lack of fish-eye distortion given the vast 156-diploma subject of
  view. To start, laptops bought by means of this program have been given to children in Afghanistan, Haiti, Rwanda and Cambodia.
  The multiple-choice sections are given a “scaled” rating from one to
  15. Since there are various more than 15 questions
  in every of these sections, the rating does not represent a
  “raw” tally of right and wrong solutions.

  My web blog; เว็บสล็อต

 25. I have learn several just right stuff here. Definitely worth
  bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort
  you set to make any such great informative site.

 26. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to browse your site on my
  iphone during lunch break. I enjoy the information you provide
  here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!

 27. I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a visit this website on regular basis to obtain updated
  from most recent news.

 28. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m
  trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good results. If you know of any please share.
  Kudos!

 29. As soon as I observed this website I went on reddit to share some of the love with them.

  Feel free to visit my web site; memek

 30. Hello! I could have sworn I’ve been to this web site before but after browsing through many of the posts I
  realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely
  delighted I came across it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 31. Excellent post. I was checking constantly this blog and
  I am impressed! Extremely useful info particularly the last part 🙂 I care
  for such info much. I was looking for this certain info for a very long time.
  Thank you and best of luck.

 32. I’m not sure exactly why but this website is loading very slow for me.

  Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 33. Hello, I enjoy reading through your article. I like to
  write a little comment to support you.

 34. If you wish for to increase your familiarity simply keep visiting this website and be
  updated with the latest news posted here.

 35. What a data of un-ambiguity and preserveness of precious knowledge on the topic of unexpected emotions.

 36. I would like to thank you for the efforts you
  have put in writing this blog. I’m hoping to view the same high-grade content from you in the
  future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal blog now ;
  )

 37. Heya are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to
  get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 38. Glock 19 Gen 3 for sale the reason that the admin of this site is working,
  no hesitation very soon it will be well-known, due to its
  feature contents.

 39. This paragraph will help the internet people for creating new blog or even a weblog from start to end.

 40. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to
  be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or tips.
  Perhaps you can write next articles referring to this article.

  I want to read even more things about it!

 41. I think this is among the most vital info for me. And i am glad reading your article.
  But want to remark on few general things, The web site style is perfect, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 42. I am really impressed with your writing abilities as well as
  with the structure to your blog. Is this a paid theme or did you
  modify it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it is rare to see a nice weblog
  like this one these days..

 43. fantastic points altogether, you just won a new reader.
  What could you suggest about your put up that you simply made some days
  in the past? Any sure?

 44. Fine way of describing, and fastidious paragraph to take facts regarding my presentation subject matter, which i am going to deliver in university.

 45. Can I just say what a comfort to find somebody who genuinely understands what they are talking about over the internet.
  You definitely know how to bring an issue to light and make it important.
  More and more people ought to read this and understand this
  side of your story. I was surprised you’re not more popular because you definitely
  possess the gift.

 46. I can’t think I wasted my time reviewing that blogging site message.
  It wass completely unbriefed andd also loaded wijth
  errors. The writing was choppy as well as the argument didn’t bring in any sort of
  feeling. What a wild-goose chase. I’ll certainly nevr
  check out just about anything through that author once more.

 47. Fastidious respond in return of this issue with firm arguments and telling everything regarding
  that.

 48. I am truly pleased to glance at this web site posts which contains plenty of valuable data, thanks for providing these statistics.

 49. Terrific article! This is the kind of information that are meant to be shared
  across the web. Shame on Google for now not positioning
  this put up upper! Come on over and discuss with my site .

  Thank you =)

 50. It’s remarkable to visit this web page and reading the views of all colleagues about this post, while I am also keen of getting
  familiarity.

 51. I needed to thank you for this good read!! I definitely loved every bit of it.

  I’ve got you book marked to check out new things you post…

 52. If some one needs expert view on the topic of blogging
  and site-building then i suggest him/her to pay a visit this blog, Keep up the pleasant
  work.

 53. I visited various blogs but the audio feature for audio songs present at this site is genuinely superb.

 54. If you’re seeking a comprehensive and comprehensive guide to astrology indicators and
  their related dates, look no further! This complete manual offers everythiing
  you should understand about the 12 astrology indicators, which includes important personality traits, well suited
  components, and ideal schedules. Whether or not you’re a Sagittarius searching for adore or possibly a Virgo preparation your next
  trip, this guude has all you need tto know aboutt astrology signs and their related days.

  https://www.angelfire.com/wy/noname/weeklyhoroscopes.html

 55. Di sini anda bisa coba semua permainan slots secara
  berlainan. Selain itu, bila anda terhimpun ke blog judi Idn slots,
  jadi ada banyak keuntungan yang bisa anda capai.
  Berikut keuntungan main di web judi slots terpercaya serta terbesar.

  Waktu ini tidak perlu curiga buat bermain judi online seperti slots IDN.
  Karena di dalamnya banyak pula jenis permainan yang bisa anda coba.
  Baik itu judi poker, domino serta jenis permainan yang lain. Selengkapnya
  anda bisa memainkan permainan sesuai dengan selera semasing.

  Buat anda yang ingin mulai permainan itu, bisa melalui
  blog kami. Pastinya pihak kami paling diakui serta jadi rujukan terbaik hingga sampai sekarang.
  Bahkan hingga waktu ini kami pun mendapatkan banyak posisi positif dari kelompok-kelompok saat permainkan slots IDN melalui web
  yang kami siapkan.

 56. Have you ever thought about writing an ebook or guest
  authoring on other websites? I have a blog based on the same subjects you discuss and would love to have you share
  some stories/information. I know my audience would enjoy your work.
  If you are even remotely interested, feel free to
  send me an email.

 57. Heya i am for the first time here. I found this board
  and I find It really helpful & it helped me out much.
  I’m hoping to offer something back and help others like you aided
  me.

 58. I am sure this piece of writing has touched all the internet users, its really really pleasant piece of writing
  on building up new website.

 59. I visited various web sites however the audio
  feature for audio songs existing at this web site is actually superb.

 60. Howdy! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of people that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Many thanks

 61. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a
  few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure
  why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 62. Do you have any video of that? I’d want to
  find out some additional information.

 63. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created
  some nice methods and we are looking to swap solutions with other folks,
  why not shoot me an email if interested.

 64. It’s an remarkable article for all the web viewers; they
  will obtain advantage from it I am sure.

 65. Thanks for another magnificent post. Where else could anyone get that kind of
  info in such an ideal method of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the look for such info.

 66. Hurrah! At last I got a web site from where I be capable
  of really get valuable information regarding my study
  and knowledge.

 67. I was wondering if you ever thought of changing the structure
  of your website? Its very well written; I love what youve
  got to say. But maybe you could a little more in the way of
  content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 68. Remarkable! Its genuinely amazing paragraph, I have got much clear idea on the topic of from this paragraph.

 69. hello!,I love your writing very much! proportion we keep up a correspondence more approximately your article on AOL?

  I require an expert in this house to unravel my problem.
  Maybe that is you! Looking ahead to see you.

 70. Thank you for the good writeup. It in fact was once a entertainment account it.
  Look advanced to more brought agreeable from you!
  By the way, how could we keep in touch?

 71. Simply wish to say your article is as astonishing.
  The clarity on your post is simply great and that
  i can think you’re knowledgeable in this subject.
  Well with your permission allow me to grab your RSS feed to stay updated with forthcoming post.
  Thanks one million and please carry on the
  rewarding work.

 72. Right away I am going away to do my breakfast, afterward having my breakfast coming yet again to read more news.

 73. I used to be able to find good advice from your articles.

 74. Hello, this weekend is fastidious designed for me, since this time i am reading this fantastic informative piece of writing here at my home.

 75. Hi my family member! I wish to say that this post is amazing,
  great written and include approximately all important infos.
  I would like to peer extra posts like this
  .

 76. Hello colleagues, nice paragraph and pleasant urging commented at this place, I am
  really enjoying by these.

 77. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright
  infringement? My blog has a lot of unique content
  I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is
  popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any
  ways to help prevent content from being ripped off?
  I’d certainly appreciate it.

 78. I will right away clutch your rss as I can’t to find your e-mail subscription hyperlink or
  newsletter service. Do you’ve any? Please permit me recognize in order that I may subscribe.

  Thanks.

 79. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to
  be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries
  that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined
  out the whole thing without having side effect , people can take a
  signal. Will likely be back to get more. Thanks

 80. Hey there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that
  would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

 81. Hi there! I could have sworn I’ve visited your blog before but after going through some of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m certainly pleased I discovered it and I’ll be
  book-marking it and checking back regularly!

 82. You really make it seem so easy along with your presentation however I
  in finding this matter to be really one thing
  that I believe I would by no means understand. It sort
  of feels too complicated and extremely broad for me. I am having a look ahead to your subsequent put up,
  I’ll try to get the hang of it!

 83. After looking into a number of the blog posts on your web site, I truly like your technique of
  blogging. I book-marked it to my bookmark
  website list and will be checking back in the near future.
  Please check out my web site too and let me know how you feel.

 84. It’s hard to find educated people for this topic, however, you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

 85. Hello there! Would you mind if I share your blog with my
  zynga group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Thanks

 86. Simply desire to say your article is as astonishing. The clarity for your put up is
  simply excellent and that i could think you’re knowledgeable on this subject.
  Fine together with your permission allow me to clutch your RSS
  feed to stay updated with drawing close post. Thanks 1,000,000 and please keep up the rewarding work.

 87. Hi there to all, how is the whole thing, I think every one is getting more
  from this web site, and your views are good in support of new people.

 88. Good article thankyou for share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Chào mừng ngày phụ nữ Việt nam 20/10

          Người phụ nữ Việt Nam, ngay từ cột mốc đầu ...